четвер, 02 березня 2017 12:45

Вчені виявили як поганий сон впливає на вагу тіла

Вчені виявили як поганий сон впливає на вагу тіла
Фото: infoherbs.com.ua

Вчені університету Глазго виявили зв'язок між нездоровим сном і ожирінням. У людини з генетичною схильністю до повноти, яка спить менш як 7 год. і понад 9 год., збільшується ризик ожиріння.

Про це пише ВВС.

Вони провели перше дослідження, в якому проаналізували зв'язок між тривалістю сну та ризиком ожиріння. Вчені використовували в своїй роботі дані UK Biobank - британського сховища біологічних матеріалів.

У тих, хто спить мало, вага перевищена на 2 кг.

На ризик ожиріння впливають також денний сон, нічні зміни й денна змінна робота, коли час виходу працівника на роботу змінюється кожен день, тиждень чи місяць.

"Однак вплив ненормованого сну на вагу тих, у кого немає схильності до повноти - менший. Ці люди ніби вміють справлятися з впливом поганого сну", - говорить доктор Джейсон Гілл, один з авторів дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко позбутися свербіжу шкіри

Результати дослідження свідчать, навіть при генетичній схильності до повноти важливу роль у боротьбі з ожирінням грає спосіб життя.

"Схоже, що люди з високим генетичним ризиком ожиріння повинні приділяти більше уваги своєму способу життя, щоб підтримувати вагу в нормі. Наші дані свідчать, що сон - це ще один фактор, який необхідно враховувати, разом із дієтою та фізичною активністю", - говорить автор дослідження доктор Карлос Селіс.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили як поганий сон впливає на вагу тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі