середа, 08 травня 2024 09:26

AstraZeneca по всьому світу відкликає свою Covid-вакцину

AstraZeneca по всьому світу відкликає свою Covid-вакцину
AstraZeneca масово відкликає свою вакцину проти Covid-19. Фото: eastnews.ua

Шведсько-британська компанія AstraZeneca відкликає свою вакцину проти Covid-19.

Виробник повідомив, що припинить реєстрацію вакцини Vaxzevria в Європі, пише Reuters.

"Ми відкликаємо вакцину у всьому світі через надлишок доступних вдосконалених препаратів з моменту початку пандемії. Оскільки з тих пір розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з'явився надлишок доступних сучасних вакцин", - заявили в компанії, додавши, що це призвело до зниження попиту на вакцину Vaxzevria, яка більше не виробляється і не постачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: AstraZeneca визнала, що вакцини від Covid-19 іноді можуть викликати тромбоз

Напередодні фармацевтична компанія визнала, що її Covid-вакцина може викликати побічні ефекти, зокрема утворення тромбів і низький рівень тромбоцитів у крові.

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії коронавірусної хвороби Covid-19. ВООЗ повідомила про щонайменше 20 млн смертей. Covid-19 вперше виявили у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію. Причиною хвороби став коронавірус SARS-CoV-2.

Міністерство охорони здоров'я України пояснило, кому слід робити додаткове бустерне щеплення від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «AstraZeneca по всьому світу відкликає свою Covid-вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі