понеділок, 20 серпня 2018 23:30

Вчені розвінчали міф про безвуглеводні дієти

Вчені розвінчали міф про безвуглеводні дієти
Нестача вуглеводів, як і їх надмір, є небезпечною для здоров'я й життя людини. ФОТО: businessinsider.com

Нестача вуглеводів загрожує передчасною смертю. Дотримуватися безвуглеводних дієт можна лише протягом короткого часу.

Дослідження американських вчених засвідчило, що в ідеалі частина вуглеводів у раціоні має складати 50-55%. Нижче 40% і вище 70 є небезпечним для здоров'я і життя людини. Повідомляє американська телекомпанія CNN.

"Наше дослідження показало, що від безвуглеводних дієт слід відмовитися. Особливо від тих, що передбачають заміну вуглеводів білком і жиром тваринного походження, зокрема м'ясом і сиром", — каже керівник дослідження доктор Сара Зейдєльмен.

Безвуглеводні дієти підходять лише для схуднення й зниження ризику серцевого нападу. Але навіть з цією метою дотримуватися їх протягом тривалого часу небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвінчала міф про популярну дієту

За словами вчених, відмова від вуглеводів не має нічого спільного з основами здорового харчування. Хліб, макаронні вироби й картопля — усе це повинно бути в раціоні. Однак у помірній кількості. У цілому ж, харчування має бути збалансованим.

Раніше повідомили про небезпеку від знежирених молочних продуктів. Розповіла про неї дієтолог Оксана Скиталінська. За її словами, молочний жир є вкрай важливою для здоров'я організму. Якщо вживати лише знежирене молоко, йогурт і кефір людина не отримуватиме необхідні їй вітаміни й мікроелементи. Як наслідок, може навіть розвинутися невиліковне неврологічне захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвінчали міф про безвуглеводні дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі