середа, 15 серпня 2018 12:25

Дієтолог назвала небезпеку від знежирених молочних продуктів

Дієтолог назвала небезпеку від знежирених молочних продуктів
Скиталінська назвала шкоду знежирених молочних продуктів Фото: facebook.com

Відмова від жирних молочних продуктів не тільки не допомагає схуднути, а й шкодить людтні. Присутність молочного жиру у кефірі, йогурті, молоці є дуже важливою для функціонування організму.

Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

"У тих, хто споживає виключно знежирені молочні продукти, вищий ризик хвороби Паркінсона. До речі, ягоди зменшують ризик розвитку хвороби Паркінсона, тому, якщо їсте кисломолочні, завжди додайте жменю ягід – користь буде однозначною", – додала Скиталінська.

1. Вживаючи знежирені продукти легко переїсти. Відчуття ситості ніяк не наступає, а жир забезпечує це відчуття ситості.

2. З молочним жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, D, Е, каротиноїди.

3. В присутності вітаміну D краще засвоюються кальцій та магній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, хто швидше худне жінка чи чоловік

4. Відсутність жиру у кисломолочних продуктах компенсована вуглеводами – для загущування та покращення смаку. Вони стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою та сповільнюють процес "спалювання" жиру.

5. Знежирені продукти погіршують засвоєння кальцію.

6. Молочний жир корисний для мозку та кишечної мікробіоти.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог назвала небезпеку від знежирених молочних продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі