середа, 25 листопада 2020 13:17

В яких випадках коронавірус лікують антибіотиками

В яких випадках коронавірус лікують антибіотиками
Фахівці наголошують, що пити антибіотики "для профілактики" у разі зараження коронавірусом немає сенсу. Фото: pixabay

Не приймати антибіотики при коронавірусі медики закликають українців.

Але є ситуації, коли хворому на Covid-19 справді необхідно призначати такі лікарські засоби, розповіла кандидатка медичних наук, пульмонологиня клініки "Оберіг" Ірина Суворкіна, передає hromadske.

Так роблять, коли до вірусної інфекції приєднується бактеріальна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя після коронавірусу: скільки займає відновлення організму

"Її можна запідозрити, коли у хворого з'являється 2-га хвиля гарячки, виділяється гнійне мокротиння під час кашлю, змінюються показники крові, та за іншими ознаками, які має знати лікар", – пояснила медикиня.

За її словами, такі випадки трапляються не часто. За даними американських і британських дослідників, супутню бактеріальну інфекцію мають тільки 3-5% хворих на коронавірус. Водночас більш як 70% пацієнтів із Covid-19 у США лікувалися антибіотиками. Тож, роблять висновок наші медики, ця проблема стосується не лише України.

Фахівці наголошують, що пити антибіотики "для профілактики" у разі зараження коронавірусом немає сенсу. Адже вони здатні нашкодити нормальній мікрофлорі – це не допоможе запобігти ускладненням хвороби, натомість може стати причиною інших.

Спостереження показують, що прийом антибіотиків на ранній фазі коронавірусу, тобто в перші 5-6 днів, не просто недоцільний, а небезпечно шкідливий. Вони також ніяк не діють на вірус, розповів лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Ігорович.

Зараз ви читаєте новину «В яких випадках коронавірус лікують антибіотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі