неділя, 16 травня 2021 05:55

В Італії заявили про ефективність вакцинації: кількість захворювань різко знизилась

В Італії заявили про ефективність вакцинації: кількість захворювань різко знизилась
Вчені розпочали вивчення даних із дня, коли розпочалась кампанія вакцинації в Італії, 27 грудня 2020 року, і збирали їх до 3 травня 2021 року. Фото: Reuters

В Італії кількість заражень Covid-19 у дорослих різного віку впало на 80% через п'ять тижнів після першої дози вакцини Pfizer, Moderna або AstraZeneca. Також суттєво знизилася смертність та рівень госпіталізацій.

Про це свідчить проведене в Італії дослідження Вищого інституту охорони здоров'я, опубліковане 15 травня, передає Reuters.

Вчені розпочали вивчення даних із дня, коли розпочалась кампанія вакцинації в Італії, 27 грудня 2020 року, і збирали їх до 3 травня 2021 року.

Аналіз даних показав, що ризик зараження коронавірусом, госпіталізації та смерті поступово зменшувався протягом перших двох тижнів після першої дози вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС та Україна вводять Covid-паспорти. ВООЗ проти - що варто знати про новий документ

"На 35 день після прийому першої дози спостерігається зменшення кількості інфекцій на 80%, госпіталізацій на 90% та смертності на 95%", - заявили дослідники.
Такі дані зафіксували як у чоловіків, так і у жінок, та серед різних вікових груп.

Серед майже 14 мільйонів людей, які брали участь в італійському дослідженні, 95% тих, хто приймав Pfizer і Moderna, завершили цикл вакцинації, тоді як ніхто з тих, хто отримував AstraZeneca, не отримав другої дози.

Італія планує скасувати карантинні обмеження для деяких мандрівників із середини травня.

Зараз ви читаєте новину «В Італії заявили про ефективність вакцинації: кількість захворювань різко знизилась». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі