понеділок, 17 травня 2021 09:55

UNICEF просить у G7 та ЄС Covid-вакцину для бідних країн

UNICEF просить у G7 та ЄС Covid-вакцину для бідних країн
UNICEF просить країни G7 та ЄС поділитися вакциною. Фото: pixabay.com

Виконавча директорка Дитячого фонду ООН (UNICEF) Генрієтта Фор закликала країни "Групи семи" (G7) і Європейського союзу віддати надлишки вакцин від Covid-19 програмі COVAX для вакцинації населення бідніших країн.

"G7 і ЄС можуть пожертвувати близько 153 мільйонів доз, якщо поділяться лише 20 відсотками запасів препарату протягом літа. Це не зашкодить програмам вакцинації їхнього населення", - заявила Фор, передає radiosvoboda.org.

Така пожертва може запобігти появі нової гарячої точки, викликаної спалахом коронавірусного захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очікує 473 тис. доз вакцини Pfizer: хто її отримає

"Ми стурбовані тим, що спалах в Індії є передвісником того, що станеться, якщо попередження залишаться без уваги", - наголосила Фор.

UNICEF оцінює дефіцит поставок вакцин у 140 млн доз до кінця травня і близько 190 млн до кінця червня. Він спричинений спалахом в Індії і запровадженням там заборони на експорт виробленої місцевим Serum Institute вакцини AstraZeneca, яка є основною в рамках механізму COVAX.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Ґебреєсус закликав передати вакцини країнам з низьким рівнем доходу, замість вакцинувати дітей і підлітків проти Covid-19.

Він розуміє, чому деякі країни хочуть вакцинувати дітей і підлітків, але в країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини проти Covid-19 було недостатньо навіть для імунізації медичних працівників, а лікарні переповнені людьми, які терміново потребують порятунку.

Зараз ви читаєте новину «UNICEF просить у G7 та ЄС Covid-вакцину для бідних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі