субота, 09 червня 2018 10:51

Укус оси та бджоли: назвали смертельно небезпечні помилки надання допомоги

Укус оси та бджоли: назвали смертельно небезпечні помилки надання допомоги
Кільця, браслети і годинник будуть заважати відтоку крові при появі припухлості Фото: fyodor.su

Укус оси приносить не тільки біль, а смертельну небезпеку, Особливо, якщо він знаходиться біля голови. Тому й пасічники одягають на голови захисні капелюхи. Про це розповів Ігор Небогаткін з Інституту зоології, експерт Центру громадського здоров'я.

"Коли кусає комаха, часто не знають, що робити. Натирають місце оцтом або часником і чекають, щоб полегшало. Але ніякі компреси чи натирання не допоможуть, бо ж не впливають на імунітет. Припухлість — природна реакція імунної системи на отруту.  Якщо крім неї, з'явився й озноб, треба ­одразу звертатись у лікарню. Це ознаки анафілактичного шоку. Він може бути смертельний", — говорить спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тремтіння рук більше не буде проблемою: вчені знайшли рішення

Правила надання допомоги:

1. Рану після укусу не потрібно дезінфікувати. Вона є глибокою і дістатися до нього не вдасться.

2. Не можна накладати пов'язку. Вона посилить припухлість.

3. У разі укусу в руку потрібно зняти каблучки, браслети та годинник. Вони заважатимуть відтоку крові за появи припухлості.

4. Вийняти пінцетом жало і одразу приклеїти пластир. Він закриє рану й організм буде захищений від бактерій або вірусів.

5. Від укусу виникає головний біль. Щоб зняти його, необхідно прийняти антиалергійні препарати. Дозування потрібно визначити за інструкцією.

Зараз ви читаєте новину «Укус оси та бджоли: назвали смертельно небезпечні помилки надання допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі