пʼятниця, 08 червня 2018 19:30

Тремтіння рук більше не буде проблемою: вчені знайшли рішення

Тремтіння рук більше не буде проблемою: вчені знайшли рішення
Тремор не належить до небезпечних захворювань, однак життя тим, хто на нього страждає, псує немало. ФОТО: http://socialanxietyshortcuts.com

Вчені із Медичного центру Університету Канзасу розробили пристрій, який допоможе позбутися тремору, або мимовільного тремтіння рук. Ця проблема належить до найбільш поширених розладів нервової системи. Новий винахід може стати достойною альтернативою традиційному лікуванню такого захворювання. Пише Upi.com

Носити пристрій потрібно буде на зап'ясті. Суть дії цієї розробки полягає в стимуляції нервових закінчень, завдяки якій досягається пригнічення тремору.

"Пристрій передає імпульси нервам у зап'ясті, що дозволяє блокувати нервову діяльність, яка викликає тремтіння",— говорить доктор Раджеш Пахва, провідний спеціаліст Медичного центру Університету Канзасу.

Експеримент за участі більше 100 пацієнтів показав, що достатньо надягати пристрій декілька разів на день, щоб інтенсивність тремтіння значно зменшилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 перших симптомів хвороби Альцгеймера

"Думаю, що найбільшою проблемою, з якою нам доведеться зіштовхнутися, стане потенційна можливість розвитку у хворих звикання до стимуляції", — розповідає доктор Пахва. Наразі ж, за словами дослідника, єдиним проявом побічної дії, який вони зафіксували, було почервоніння й подразнення шкіри, та й те виявилося лише у 3% пацієнтів.

Раніше повідомлялося про те, що слід нервовий кашель лікувати із психологом. Виникає цей кашель на тлі вірусної інфекції. Однак працювати потрібно не лише над усуненням причини. Підхід до вирішення проблеми має бути комплексним.

Зараз ви читаєте новину «Тремтіння рук більше не буде проблемою: вчені знайшли рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі