вівторок, 27 жовтня 2020 08:22

Україна не має статусу розробниці вакцини проти Covid-19

Україна не має статусу розробниці вакцини проти Covid-19
Наразі в Україні шукають підприємство, яке готове взятися за виробництво вітчизняної вакцини. Фото: pixabay.com

Україна не має статусу розробниці кандидата у вакцини від коронавіруса, проте це ніяк не впливає на вітчизняні дослідження.

Головний санлікар країни Віктор Ляшко заявив про це 26 жовтня, повідомляє "Громадське радіо". Водночас він наголосив на "унікальності" української розробки кандидата у вакцини, адже мова йде про дослідження білків, які раніше ніким не розглядалися.

"Ми зможемо пояснити, у чому унікальність вакцини, коли відповідні матеріали з'являться у експортному центрі МОЗ, бо наразі це авторське право виробників", - сказав Ляшко.

Наразі в Україні шукають підприємство, яке готове взятися за виробництво вітчизняної вакцини. Водночас тривають перемовини з організаціями, чиї кандидати у вакцини перебувають на третій стадії клінічних випробувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чому не всім вдасться вакцинуватися від коронавірусу

Уже за рік Україна зможе мати власну оригінальну вакцину, заявив 26 жовтня міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу. Українську вакцину проти Covid-19 вже випробували на живих клітинах. Попереду ще 3 етапи випробувань.

Зараз ви читаєте новину «Україна не має статусу розробниці вакцини проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі