понеділок, 26 жовтня 2020 15:40

Розповіли, чому не всім вдасться вакцинуватися від коронавірусу

Розповіли, чому не всім вдасться вакцинуватися від коронавірусу
Для доставки вакцини у важкодоступні села вирішується питання про використання вантажівок для перевезення морозива. Фото: pixabay

Вакцинуватися від коронавірусу не зможе третина населення світу.

Причиною цього є нездатність вакцини підтримувати холодовий ланцюг, пише la Repubblica.

Деякі флакони потрібно зберігати за температури холодильника (від 2 до 8 градусів), але інші – залежно від методу приготування – повинні залишатися на рівні -80 градусів від заводу і до ін'єкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Johnson & Johnson відновить випробування вакцини проти Covid-19

Якщо порушити холодовий ланцюг, то етикетка змінює колір, і вакцина викидається. Деякі компанії продають флакони з вакциною в рефрижераторних контейнерах.

"Але це крапля в морі. Водночас як більше 300 компаній старанно працюють над розробкою вакцини, лише деякі з них працюють над тим, щоб цей продукт пройшов "останню милю", – написали в повідомленні.

Неурядові організації в Африці будують холодильники на сонячних батареях. У серпні логістична компанія UPS розпочала будівництво 2 холодильних складів розміром з футбольне поле в Кентуккі та Нідерландах.

Для доставки вакцини у важкодоступні села вирішується питання про використання вантажівок для перевезення морозива.

Протягом декількох тижнів з'явиться американська вакцина від коронавірусу. Про це заявив президент США Дональд Трамп під час передвиборчих дебатів. За його словами, препарат уже готовий.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому не всім вдасться вакцинуватися від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі