пʼятниця, 19 лютого 2021 16:26

У всьому винен "Буковель": медик пояснив катастрофу із Covid-19 на Прикарпатті

У всьому винен "Буковель": медик пояснив катастрофу із Covid-19 на Прикарпатті
Лікар пояснив, чому на Прикарпатті спалах коронавірусу. Фото: pixabay

На Прикарпаття міг потрапити мутований варіант коронавірусу із Великої Британії.

Цей штам, ймовірно, привезли поляки та британці на гірськолижний курорт "Буковель", сказав інфекціоніст, викладач школи охорони здоров'я НАУКМА Володимир Курпіта, передає Obozrevatel.

За його словами, тому й зростає кількість хворих у цьому регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розгорнуть перший мобільний госпіталь для Covid-пацієнтів

"Збільшення кількості хворих там – результат непродуманої політики щодо відкриття "Буковелю", куди приїжджають не тільки українці, але і європейці. Там були поляки і британці, не виключено, що могли завезти туди нові штами вірусу, зокрема і британський", – сказав спеціаліст.

Він стверджує, що поки що зростання захворюваності спостерігають не по всій Україні, а лише в окремих областях – Закарпатська, Івано-Франківська, Вінницька та в Києві.

"Оскільки у "Буковелі" були люди з різних областей – можна очікувати поширення інфекції далі. Буде чергове навантаження на систему охорони здоров'я і на медиків. Якщо ви чи хтось із ваших знайомих був у "Буковелі" – намагайтеся не контактувати з іншими", – сказав Курпіта.

З Прикарпаття до львівського госпіталю привезли 6 хворих із коронавірусом. Для запобігання поширенню коронавірусу на Прикарпатті з 22 лютого забороняється робота закладів громадського харчування, окрім роботи на виніс. Закриють також кінотеатри, театри, нічні клуби та інші розважальні заклади.

Зараз ви читаєте новину «У всьому винен "Буковель": медик пояснив катастрофу із Covid-19 на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі