неділя, 29 серпня 2021 12:00

У Київ доставили партію вакцини Pfizer-BioNTech

У Київ доставили партію вакцини Pfizer-BioNTech
Нова партія вакцини для українців нараховує 188 370 доз. Фото: unicef.org

29 серпня в Україну завезли вакцину Pfizer-BioNTech зі Сполучених Штатів Америки. Партію 188 370 доз допоміг доставити Дитячий фонд ООН - ЮНІСЕФ.

"Ці дози разом із розчинником для розведення вакцини надає Україні уряд США через ініціативу COVAX у рамках глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти Covid-19 для всіх країн світу", - повідомили у ЮНІСЕФ.

Вакцину Pfizer-BioNTech використають для щеплення українців у центрах масової вакцинації та для імунізації організованих колективів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розриває контракт на поставку Covid-вакцин з Індії

"До кінця 2021-го Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від Covid-19 в рамках ініціативи", - додали в організації.

Станом на 28 серпня найбільше випадків зараження коронавірусом в Україні зафіксували в Києві, Харківській, Дніпропетровській, Київській і Донецькій областях. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

240 випадків інфікування виявили в Києві за добу. 156 хворих зафіксували в Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «У Київ доставили партію вакцини Pfizer-BioNTech». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі