четвер, 15 лютого 2024 01:51

Трюк з яблуком, який допоможе швидко освіжити рот від неприємного запаху

Трюк з яблуком, який допоможе швидко освіжити рот від неприємного запаху
Є кілька дієвих способів, як швидко освіжити запах з ротаФото: pinterest

Якщо терміново потрібно освіжити ротову порожнину, то варто з'їсти щось тверде та соковите.

Щільна текстура яблука чи моркви, схожа до зубної щітки та очистять зуби від нальоту, пише glavred.

Ще допоможуть пряні трави. Це кріп, петрушка, м'ята або меліса. Активні ефірні олії, які успішно допомагають від поганого запаху, містяться в цедрі цитрусових, кавових зернах та гвоздиці.

Стоматологи вважають, що найбільшою проблемою неприємного запаху із рота - наліт, який накопичив язик. Щоб очистити наліт, варто просто почистити язик за допомогою іншого боку зубної щітки або навіть чайною ложкою.

Дієвим методом очистити ротову порожнину є полоскання рота і горла розчином солі або соди. Такий розчин має антибактеріальні властивості. Для такої процедури потрібно 1-2 чайні ложки солі чи соди розвести у склянці теплої води.

Найпоширеніший і найкращий спосіб освіжити дихання - почистити зуби зубною пастою та щіткою. Хороша зубна паста допоможе прибрати наліт на зубах та язиці й залишить відчуття свіжості.

Звідки йде запах із рота: ймовірна причина

Несвіжий запах із рота може бути через бактеріальний наліт. Він часто утворюється на зубах. Таким способам бактерії розкладають часточки страв, що опинилися в роті і потім виникає несвіжий подих.

Неприємний запах ротової порожнини - це також ознак захворювання ясен через наліт на зубах та по лінії ясен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про які хвороби розкажуть "дивні" запахи з рота

На запах із рота впливає і те, що ви їсте чи п'єте. Після вживання часнику, чи цибулі, кави чи алкоголю, звісно запах зіпсується на деякий час.

Поганою звичкою для порожнини рота є куріння сигарет. Куріння може викликати зміну кольору зубів та є ризик захворювань ясен.

Піст чи дієта також можуть викликати неприємний запах із рота. Така проблема зникне сама по собі, коли ви позбудетесь чи зміните дієту.

Деякі хвороби дають про себе знати несподіваним чином. Зокрема, запахами. Причому вони не завжди неприємні.

Ниркова недостатність пахне аміаком. Якщо щодня його відчуваєте, сходіть до лікаря. При проблемах із печінкою з рота може пахнути часником або тухлими яйцями. Ці ж "аромати" здатні виділятися і через потові залози, наприклад, з пахв. Справа знову в токсинах, які накопичуються у крові.

Зараз ви читаєте новину «Трюк з яблуком, який допоможе швидко освіжити рот від неприємного запаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі