субота, 23 березня 2024 20:42

Три найпопулярніші міфи про схуднення

Три найпопулярніші міфи про схуднення
Деякі способи схуднення, крім того, що найчастіше взагалі не призводять до втрати ваги, можуть, навпаки, сприяти її збільшенню. Фото: Pinterest

Ми часто брешемо собі стосовно втрати ваги.

Адже деякі способи схуднення, крім того, що найчастіше взагалі не призводять до втрати ваги, можуть, навпаки, сприяти її збільшенню, а ще гірше - викликати низку проблем зі здоров'ям, пише The Telegraph.

Я була у спортзалі, тож можу їсти все, що хочу

Після фізичних вправ організм продовжує працювати – відновлює пошкоджені м'язові тканини і клітини. Цей ефект може тривати протягом 24 год після тренування. Думка про те, що ви можете собі дозволити з'їсти цілу порцію морозива просто тому, що закінчили інтенсивне тренування, є небезпечною. Якщо ви споживаєте більше калорій, ніж ви витрачаєте, однаково наберете вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік

Єдиний спосіб схуднути - відмовитися від вуглеводів

Вуглеводи швидко розщеплюються в організмі, перетворюючись на цукри, які потрапляють у кров. У разі підвищення рівня цукру в крові підшлункова залоза виробляє інсулін, що спонукає клітини засвоювати цукор для енергії або зберігання.

Але це не означає, що вам потрібно повністю відмовитися від вуглеводів. Поєднуйте їх з невеликою кількістю жирів, таких як авокадо, арахісове або мигдальне масло, оскільки вони сповільнюють поглинання глюкози та фруктози в кров і довше насичують організм.

Я зовсім трішки

Усе накопичується. Перш ніж ви це зрозумієте, ви з'їсте додатково 100 або більше калорій, не помічаючи цього. Додавання ще 120 ккал до вашого звичайного раціону може призвести до накопичення 2-4 кг жиру за один рік.

Щоб отримати тіло своєї мрії нам доводиться відмовлятися від улюбленого солодкого. Втім існують десерти, які можна вживати, і вони не впливатимуть на нашу фігуру. Експерти в галузі охорони здоров'я, дієтолог, доктор медичних наук та тренер виділили три найкорисніші десерти, якими ви можете насолоджуватися під час схуднення.

Зараз ви читаєте новину «Три найпопулярніші міфи про схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі