понеділок, 25 січня 2021 13:55

Таблетки не знадобляться: назвали овоч, що знижує тиск

Таблетки не знадобляться: назвали овоч, що знижує тиск
Томат запобігає ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Фото: pixabay

Томат, згідно з дослідженнями вчених із Токійського медичного і стоматологічного університету, має позитивний вплив на тиск.

Якщо людина регулярно п'є томатний сік, то це допомагає знижувати артеріальний тиск, передає Zdorovia.

Також томат запобігає ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серцевий напад: медики назвали нові приховані симптоми

В експерименті вчених взяли участь 184 чоловіки та 297 жінок. За рік вони пили томатний сік стільки, скільки хотіли. Результати показали, що у 94 людей з гіпертонією знизився кров'яний тиск. Також відбулося скорочення ліпопротеїнів низької щільності у 125 учасників дослідження.

За словами дослідників, такий позитивний ефект спостерігався у чоловіків і жінок, у людей старшого віку. Дослідження, яке вивчає вплив помідорів і томатних продуктів на ризик розвитку серцево-судинних хвороб, проводили вперше.

Високий кров'яний тиск призводить до збільшення навантаження на серце і кровоносні судини. При відсутності лікування можуть виникнути серйозні наслідки для здоров'я. Знизити тиск допоможуть кілька напоїв. Так, фахівці радять пити гранатовий сік.

Зараз ви читаєте новину «Таблетки не знадобляться: назвали овоч, що знижує тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі