четвер, 03 серпня 2017 14:58

Сьогодні відзначають Всесвітній день кавуна

Сьогодні відзначають Всесвітній день кавуна
Найважчий кавун в світі важить 122 кг Фото: kyiv.ridna.ua

3 серпня відзначається Всесвітній день кавуна. Ця ягода кавуни є не тільки смачною, але і дуже корисною. У ній більше 90% води і 6% цукру.

Кавун є джерелом вітаміну А, комплексу вітамінів групи В, вітамін С і фолієву кислоту. Це один з лідерів за вмістом лікопіну - антиоксидант, який зміцненює імунітет і підтримує нормальну роботу нервової системи.

Солі заліза, калію, натрію, фосфору, магнію, що містяться в м'якоті кавуна, благотворно впливають на діяльність органів кровотворення, травлення, серцево-судинної системи, залоз внутрішньої секреції. Кавун використовують у лікувальному захворювань серцево-судинної системи, печінки і сечовивідних шляхів. Він перешкоджає утворенню каменів в жовчному міхурі, сприяє виведенню з організму холестерину, допомагає контролювати частоту серцевих скорочень і регулює кров'яний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які шкідливо зберігати в холодильнику

Батьківщиною кавуна є Південна Африка.Зараз його вирощують у майже 100 країнах світу в більш ніж 1200 різновидах. Лідер з вирощування кавунів на сьогоднішній день - Китай та Японії, де вивели квадратні кавуни, у вигляді піраміди, з жовтою м'якоттю і міні кавуни діаметром 10 см.

Найважчий кавун в світі виростили в Америці і він важив 122 кг. Його форма його була не кругла, а витягнута, як у дині.

"Рейтинг плодів та ягід, які за рік подешевшали найбільше, очолив кавун. Несподівано для самих виробників, з самого початку сезону, ціни на нього почали знижуватись майже щодня. На кінець липня, виробники погоджуються відвантажувати кавуни по 0,6-0,8 гривень за кілограм. Падіння цін не припинилось навіть після початку експорту до Польщі. Таким чином, сьогодні найбільша ягода в Україні коштує майже вдвічі дешевше, ніж в ту саму дату минулого року", - кажуть аналітики порталу "Інфо-Шувар".

На другому місці - диня. В порівнянні з минулим роком, ціни на неї впали майже в 1,5 рази.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають Всесвітній день кавуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі