середа, 19 липня 2017 23:31

5 продуктів, що шкідливо зберігати в холодильнику
5

У холодильник корисно класти не всі продукти. Деякі з них в холодильнику не збережуть свої якості, а навпаки - втратять їх. Наприклад, свіжі овочі та фрукти краще тримати в дерев'яних ящиках за середньої температури. У цій підбірці зібрані найпопулярніші продукти, що не варто зберігати в холодильнику.

Зелень

Автор: obozrevatel.com
 

Там зелень швидко в'яне. Адже низька температура заморожує ніжні листки. А розмерзаючись, зелень стає водянистою і втрачає свій смак. Також пряні трави краще зберігати за кімнатної температури у воді.

Овочі

Автор: obozrevatel.com
 

Волога холодильника створює добре середовище для розмноження спор цвілі та провокує утворення гнилі. Тримати овочі краще в окремих ящиках.

Фрукти

Автор: obozrevatel.com
 

Ківі, банани й манго виділяють у холодильнику етилен. Тому текстура і смак фруктів змінюються, а їх поверхня покривається темними м'якими плямами. Краще тримати екзотичні плоди в сухому, прохолодному й темному місці. Також погано там зберігати яблука і груші, що втрачають більшу частину корисних властивостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 быстрых диет, которые уменьшают вес за несколько дней

Хліб

Автор: obozrevatel.com
 

У холодильнику хліб там стає жорстким і вбирає всі сторонні запахи.

Заготовки

Автор: obozrevatel.com
 

Цукор, сіль, оцет і спеції, що містяться в заготовках, не дозволяють їм зіпсуватися за кімнатної температури. Спробуйте комору чи балкон.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, що шкідливо зберігати в холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі