середа, 03 березня 2021 07:39

Щоденник вакцинації: лікар докладно описує відчуття і "побічки" після щеплення

Щоденник вакцинації: лікар докладно описує відчуття і "побічки" після щеплення
На 2-й день лікар зазначив, що рука у місці щеплення ще трохи болить. Фото: facebook.com/berehiy

Лікар медицини невідкладних станів із Дніпра Олексій Берегій один з перших зробив щеплення індійською вакциною від Covid-19.

Він веде на своїй сторінці в Facebook щоденник, де розповідає про відчуття після вакцинації.

"Сьогодні я отримав вакцину. Відчуття досить незвичні. Це наче одним з перших ступити на поверхню Місяця, адже цей маленький крок, який кожен з нас спроможний зробити, здатний врятувати людство! Стан чудовий", - написав лікар у нульовий день.

У 1-й день після щеплення Берегій зафіксував підвищення температури до 38°С і відчув головний біль.

"Вмираю? Ні, всього лиш передбачувана захисна реакція організму на вакцину. Одна таблетка парацетамолу вирішила цю "проблему". Відчуваю незначний біль у ділянці місця ін'єкції, мабуть просто чіп чухається. Наразі пройшла доба від моменту вакцинації. Політ нормальний", - жартівливо написав медик.

На 2-й день лікар зазначив, що рука у місці щеплення ще трохи болить, але температура спала.

"Наче все ок. Чіп на місці, бо плече ще болить, температура 36,7°С. Можливо, це початок летальної гіпотермії від вакцини? Побачимо згодом. Вирішив зміряти сатурацію. Результат - 99% - як у молодого. Немає апетиту. Ну, а як інакше, якщо пізно повечеряв. А от запах ранкової кави відчуваю на всі 100%", - написав Берегій.

На 3-й день після вакцинації плече перестало боліти, самопочуття не змінилося.

"Важкий ранок. А яким ще може бути ранок понеділка? Зібрався із силами, встав і тут новина - не відчуваю ліву руку. Привіт побічна реакція від вакцини. А хоча ні... Молочна кислота - підступна ж ти... Просто "відлежав" руку. 2 хв. страждання і все в нормі. Третя доба після вакцинування - стабільність - наше все", - додав він.

На 4-й день після вакцинації ніяких змін у самопочутті лікар не помітив.

"Загальне самопочуття дозволяє працювати на всі 100%. Вважаю, що це заслуга "індійського чіпу", адже коли в Україні ще ніч, у Делі вже світає, і чіп наповнюється життєдайною енергією. Однак, після нічного інтенсиву, організм все ж вимагає відпочинку", - пожартував медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вакцинувався від коронавірусу

Минулого понеділка міністр охорони здоров'я Максим Степанов зробив щеплення від коронавірусу препаратом Covishield. Зробив це публічно.

Зараз ви читаєте новину «Щоденник вакцинації: лікар докладно описує відчуття і "побічки" після щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі