пʼятниця, 30 серпня 2019 20:36

Сніданок розсіяного школяра: назвали продукти для активації мозку

Сніданок розсіяного школяра: назвали продукти для активації мозку
Чим годувати школярів: 10 продуктів для активації мозку Фото: report.if.ua

Школяреві не так важливий перекус, як сніданок. Його не можна пропускати. Сніданок варто збагатити вуглеводами, що сприяють активній роботі мозку. На столі мають бути борошняні вироби, каші та фрукти.

Краще давати яблука. Вони багаті на пектин, сприяють утворенню нових клітин мозку.

Про це розповідає Максим Шевченко, столичний дієтолог.

"Агресивним дітям не можна давати ковбаси, сосиски та копченості. У них є нітрати калію і натрію, які накопичуються в організмі та провокують дратівливість. Їм краще їсти заспокійливі — вівсяну кашу, білу квасолю, пшоно, моркву, горіхи та кавуни. Розсіяних школярів варто годувати халвою та фініками. Вони відновлюють сили, додають енергію, зміцнюють імунітет і поліпшують пам'ять, - радить лікар.

Покращити увагу допоможуть страви з вівсяної та гречаної круп. Зняти втому та розвинути пам'ять — яловича печінка, кисломолочні продукти, соя і зелена цибуля. Активізувати роботу мозку допоможе вживання бобових, буряка, яєць, сиру, горіхів і злаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли доречно проколювати вуха дитині

Потрібно стежити, щоб дитина пила достатньо води. Діти 6–8 років мають вживати п'ять склянок на день. А діти 9–13 років — вісім склянок.

Вітамін С є однією з найважливіших живильних речовин. За його участі відбувається відновлення шкіри, кісток і суглобів. Він впливає на імунітет, швидкість згортання крові, еластичність і міцність судин, захищає організм від токсинів і відповідає за виведення холестерину.

Надовго в організмі вітамін С не затримується. Поповнювати його запаси слід регулярно.

Зараз ви читаєте новину «Сніданок розсіяного школяра: назвали продукти для активації мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі