середа, 28 серпня 2019 01:35

Коли доречно проколювати вуха дитині

  Найкращий вік для проколювання дитині вух – це той, коли вона сама свідомо попросить вас про це. Фото: ua.depositphotos.com
Найкращий вік для проколювання дитині вух – це той, коли вона сама свідомо попросить вас про це. Фото: ua.depositphotos.com

Коли в родині підростає дівчинка, мама прагне зробити її красивою будь-якими доступними способами. Рано чи пізно стає питання, коли можна проколоти вуха дитині?

Часто батьки виправдовують своє рішення проколоти вуха дитині в дитинстві тим, що дитина забуде біль від процедури. Однак вони забувають, що немовлята все одно відчувають біль, їм боляче так само як і дорослим, з тією лише різницею, що вони не можуть зрозуміти, що з ними роблять і навіщо.

Діти, яким прокололи вуха в більш дорослому віці, можуть пам'ятати сам факт, що їм було боляче під час проколу, але ці спогади їх не мучать і не травмують, так само як спогади про те, як вони одного разу збили коліно або лікоть.

Коли ж доречно дитині проколювати вуха?

Експерти Американської академії педіатрії нагадують: перед тим, як проколювати вуха дитині, батьки мають знати про можливі ускладнення. Серед яких:

алергії;

інфекції;

небажані косметичні ефекти;

асфіксія, через те, що дитина проковтнула сережку.

Батькам також потрібно мати на увазі, що імунна система у малюка все ще розвивається, і кожна відкрита рана може стати джерелом інфекцій.

Опитування людей з пірсингом показало, що 35% мали хоча б одне ускладнення.

Лікарі-косметологи зазначають, що вушна раковина розвивається до 6-7 років. До цього віку вона змінює форму та розмір. І один з небажаних косметичних ефектів раннього проколювання – різний розмір вух у подальшому житті.

Ще один важливий момент: психологічний тиск, під яким іноді перебувають діти під час процедури. Бувають випадки, коли на проколюванні наполягали саме батьки й вмовляли дитину аргументами: "Ти маєш бути красива як всі".

 

Вважається, ніби раннє проколювання зменшує ризики утворення келоїдних рубців. Але ця інформація ще не є остаточно доведеною.

Найкращий вік для проколювання дитині вух – це той, коли вона сама свідомо попросить вас про це і вже достатньо доросла, щоб самостійно доглядати за місцем пірсингу.

Якщо ви все ж таки вирішили проколоти дитині вуха, то варто робити це у медичному закладі, де використовують всі необхідні методи гігієни. Щоб не виникло алергії, педіатри та косметологи рекомендують вибирати прикраси з хірургічної нержавіючої сталі. Носити ці сережки рекомендується до повного загоєння, приблизно шість тижнів. Далі, за бажанням і можливостями батьків, рекомендується або залишити ці сережки, або замінити їх на вироби з золота або срібла.

Батьки мають ретельно доглядати за проколом та слідкувати, щоб дитина не могла зняти та проковтнути сережки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячий манікюр: чи можна дітям фарбувати нігті

Коли не можна проколювати вуха дитині

Є кілька станів, коли не рекомендується проколювати вуха дитині

хронічні захворювання вух

черепно-мозкові травми

важкі форми алергії

захворювання крові

цукровий діабет

ревматизм

неврологічні розлади

В області мочки знаходяться важливі точки, які відповідають за зір, слух, роботу головного мозку, нюх і смак. Якщо невдало вибрати місце проколу, то може на якийсь час або назавжди порушитися одна з функцій. Якщо проколювати вуха дитині, в період зростання і розвитку всіх систем, то шкода від проколу в неправильному місці буде набагато серйозніше. Тому краще утриматися від проколювання вух дітям до 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Коли доречно проколювати вуха дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі