вівторок, 19 квітня 2016 14:42

Слух втрачають через перенапруження слухового нерва

"Не можна тримати слуховий нерв весь час у напрузі. Вуха, як і очі, і всі органи людського організму, теж повинні відпочивати, - каже отоларинголог з Черкас 55-річний Микола Петрович Ковальчук. - Слух погіршується поступово і непомітно".

Лікар називає головні причини втрати слуху:

1. Найчастіше втрату слуху викликають ускладнення після грипу і гострих респіраторно-вірусних інфекцій. Найбільші проблеми з хронічними отитом. У 90% слух погіршується через невиліковного ураження внутрішнього вуха. Не допомагає навіть операція.

2.На другому місці - черепно-мозкові травми. У деяких хлопців після АТО слух відновити вже неможливо.

3. Також шкодить робота в умовах шуму і вібрації. Якщо людина все життя з ранку до вечора працював на галасливому підприємстві, звичайно, в 60 років йому буде необхідний слуховий апарат.

4.У гіпертоніків слух може раптово знизитися від різкого підвищення артеріального тиску. Були випадки, коли від різких перепадів тиску лопалася барабанна перетинка. Тому треба стежити за своїм артеріальним тиском і не допускати його підвищення.

Як тільки стали погано чути - бігом до лікаря. Чим раніше звернетеся, тим більше шансів відновити слух.

Не чекайте, що глухота пройде сама. Не мине - стане ще гірше. Так, втрата слуху у дітей призводить до зниження інтелекту і затримці розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Слух втрачають через перенапруження слухового нерва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі