четвер, 25 червня 2020 12:37

Скільки українців готові вакцинуватися від коронавірусу

Скільки українців готові вакцинуватися від коронавірусу
Менше половини опитаних українців хотіли б зробити вакцину від коронавірусу. Фото: Pixabay

41% опитаних українців в середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу.

Серед них 25% точно готові, а 16% - скоріше за все, свідчать дані опитування компанії Research&Branding Group.

Не робили б вакцинації 49% респондентів, 37% із них точно і 12% - скоріше всього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від Covid-19 в США буде до кінця року - Трамп

Як зазначають соціологи, найбільший відсоток згодних на вакцинацію серед тих, хто дуже боїться заразитися Covid-19. Найбільший відсоток абсолютно не готових - серед тих, хто взагалі не боїться коронавірусу.

Опитування показало, що кількість українців, які дуже бояться захворіти, порівняно з початком квітня скоротилося вдвічі - до 21% з 40%. Кількість тих, хто, швидше, побоюється такої можливості, залишається стабільним і становить 26%.

Стабільним залишається і відсоток тих, хто, скоріше, не боїться можливості захворіти Covid-19 (15%). Також із початку червня відзначається істотне збільшення числа тих, хто взагалі не боїться захворіти коронавірусом (20% у червні проти 8% у квітні).

Опитування проводили з 10 по 16 червня 2020 року серед 1009 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews ролінгового формату. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 3,7%.

Влада Великої Британії визначила групи людей, які в першу чергу отримають вакцину від Covid-19, як тільки її буде винайдено. Першими ліки отримають лікарі, які займаються цією хворобою, соціальні працівники, люди старші за 50 років і пацієнти з проблемами серця й нирок.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців готові вакцинуватися від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі