вівторок, 01 серпня 2023 11:56

Шість порад, які допоможуть полюбити себе

Шість порад, які допоможуть полюбити себе
Щоб перестати себе критикувати, варто проаналізувати проблеми й навчитися приймати свої недоліки. Фото: Pinterest

Жінки часто критикують себе за недостатньо пружну шкіру, горбинку на носі, маленькі чи великі груди. Довго не пробачають собі помилки чи неуспішність.

Пропонуємо переглянути поради, які допоможуть відчепитися від себе і прийняти свої особливості.

Проаналізуйте проблеми

Запишіть думки, які виникають у голові, коли внутрішня критика особливо нестерпна. Залиште нотатки на 12 годин і знову прочитайте. Ви точно виявите фрази, які належать вам і які нав'язані суспільством. Як тільки ви усвідомите, що 80% написаного – не ваше особисте, а непрямі навіювання, відчуєте полегшення.

Скоригуйте нереалістичні очікування

Неможливо робити все ідеально. Сподіваючись що це вийде, ви прирікаєте себе на неминуче розчарування. Орієнтуйтесь на прогрес, а не на недосяжний ідеал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять причин, чому жінки не завжди отримують оргазм

Визнайте свої сильні сторони

Дивіться щодня на себе оголену в дзеркалі й відмічайте, що вам подобається замість того, що не влаштовує. Те ж саме зробіть з рисами характеру та навичками. Випишіть у нотатки та перечитуйте щоразу, коли почнете себе критикувати.

Визнайте свої слабкості й недоліки

Крім сильних сторін у кожного з нас вистачає недоліків. Деякі з них ми не в силах виправити. Тож залишається їх прийняти. А інші можна усунути, працюючи над собою. Але в жодному разі не можна їх соромитися або нескінченно про них думати. Досконалих не існує.

Вчіться ставитися до себе із співчуттям і пробачати себе

Більшість не люблять говорити про поразки та невпевненість. Співчуття до себе – протилежність самокритики. Співчуваючи собі ви визнаєте недосконалість, але робите все, що у ваших силах.

Не чекайте на підтвердження своєї цінності від інших

Важливо, щоб ви самі себе цінували. Якщо ваша самооцінка залежить від думки інших – ви передаєте їм владу. Цінуйте свою думку.

Багатьох людей турбує низька самооцінка. Причиною можуть стати дитячі травми, булінг у школі, невзаємне кохання та інші обставини. Невпевненість у собі заважає досягати успіху та будувати здорові стосунки. Пропонуємо переглянути п'ять простих дій, які допоможуть вам стати впевненішою.

Зараз ви читаєте новину «Шість порад, які допоможуть полюбити себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі