пʼятниця, 05 жовтня 2018 09:03

Розповіли, чому варто їсти капусту щодня

Розповіли, чому варто їсти капусту щодня
Один із найпопулярніших овочів звичайна капуста. Фото:i.ytimg.com

Дослідження показали, що чим більше в раціоні продуктів з антиоксидантами, тим вища в організмі є опірність до утворення вільних радикалів – провісників раку. Тобто розвиток онкологічних захворювань – тісно пов'язаний з харчуванням.

Один із найпопулярніших овочів звичайна капуста, а також його різновиди кольрабі та броколі, містять в собі речовини, які нормалізують мікрофлору кишківника та захищають його від появи в ньому мікробів, що сприяють розвитку раку прямої або товстої кишки,- пише "Країна здоров'я".

"Це відкриття – великий привід для оптимізму. Ми навряд чи зможемо змінити генетичні фактори, що сприяють розвитку раку. З іншого боку, ми можемо знизити їхній вплив, перейшовши на дієту з правильною кількістю овочів", – зазначила відомий іммунолог і водночас професор з Інституту Френсіса Кріка в Лондоні Гітта Стокінгер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які соки треба пити для покращення травлення

Впродовж останніх років вчені відкрили кілька видів мікробів, безпосередньо причетних або статистично пов'язаних з розвитком раку в організмі людини, інших тварин або у тканинах рослин.Стокінгер і її колеги, зі свого боку, з'ясували, як можна захистити кишківник від розвитку подібних форм раку. Вони, зокрема, вивчали вплив різних речовин, що містяться у їжі, на роботу клітин травної системи та на видовий склад її мікрофлори.

Проводячи досліди на мишах, біологи з'ясували, що речовина I3C, присутня у великих кількостях у звичаній капусті, брокколі та кольрабі, уповільнювала розвиток пухлин та захищала здорових гризунів від раку прямої кишки. Також вона знижувала рівень запалень і нормалізувала мікрофлору.

Сьогодні овочі коштують у середньому удвічі дорожче, ніж восени минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому варто їсти капусту щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі