вівторок, 18 жовтня 2016 14:55

Родичам хворого на туберкульоз слід проходити курси терапії - лікар

Родичам хворого на туберкульоз слід проходити курси терапії - лікар
Фото: tuberkulez-v-shebekino

Попри те, що в Україні відмінили курси терапіїї для родичі хворого на туберкульоз, існує необхідність проходити профілактику. Люди, які знаходяться з хворим у період, коли недугу не встигли виявити, мають великі шанси заразитися. Про це розповіла Gazeta.ua лікар Світлана Колодійчук.

"Раніше всі, хто в сім'ї були контактними, незалежно від того, виділяли хворі мікобактерії, туберкульозні, кашляли, чи в них була так звана закрита форма, все одно їм призначались курси терапії. Один-два місяці люди приймали спеціальні препарати, які безкоштовно видавалися. Зараз, на жаль, цього немає", - каже Колодійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі переносять збудник туберкульозу

Якщо виявилось, що хтось із рідних захворів, медик рекомендує членам його сім'ї самостійно звертатися до лікарні та просити про терапію. А також - подбати особливим чином про підвищення імунітету - вживати вітаміни та більше відпочивати.

"Профілактика - перевіряти, давати терапію родичам, має значення хороше харчування для певної кагорти. Має бути достатня кількість вітамінів, щоб була, і прогулянки на свіжому повітрі, нормальний режим і порядок роботи. Якщо людина знервована, вона має низький імунітет, і більший ризик захворіти", - розповідає лікар.

Зараз ви читаєте новину «Родичам хворого на туберкульоз слід проходити курси терапії - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі