неділя, 19 травня 2019 11:40

Рак, втрата зору і головний біль: чим небезпечні світлодіодні лампи

Рак, втрата зору і головний біль: чим небезпечні світлодіодні лампи
Постійне використання світлодіодних ламп може призводити до старіння сітківки та розвитку різних захворювань. Фото: Neomax.ua

Учені довели, що світлодіодні світильники негативно впливають на здоров'я людини.

Вони викликають головний біль, хронічну втому чи втрату зору. Інколи призводять до онкології, дослідили фахівці французького Нацагентства з контролю в області безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища і праці.

За їх словами, навіть слабкий вплив світла, насиченого блакитним, у темний час доби порушує біологічні ритми і сон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викликають смертельне захворювання: Комаровський розповів страшну правду про популярні ліки

Водночас блакитне світло ноутбуків, смартфонів і планшетів менш небезпечне, адже мало інтенсивне.

Світлодіодні лампи споживають меншу кількість енергії. Але постійне використання таких світильників може призводити до старіння сітківки та розвитку різних захворювань. У побуті медики рекомендують використовувати світлодіодні лампи та світильники теплого білого світла. Воно менш шкідливе, ніж холодне.

Дослідники зі Швеції виявили продукт, який може підвищувати ризик передчасної смерті на 50% у літніх людей. До ризикованих потрапила жирна риба. Загрозливим фактором для здоров'я є накопичення поліхлорованих біфенілів в нашому організмі.

Зараз ви читаєте новину «Рак, втрата зору і головний біль: чим небезпечні світлодіодні лампи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі