вівторок, 30 квітня 2019 14:05

Жирна риба приховує смертельну загрозу

Жирна риба приховує смертельну загрозу
До ризикованих для вживання віднесли салаку і дикого лосося. Фото: blog.metro.ua

Дослідники зі Швеції виявили продукт, який може підвищувати ризик передчасної смерті на 50% у літніх людей. До ризикованих потрапила жирна риба.

Загрозливим фактором для здоров'я є накопичення поліхлорованих біфенілів в нашому організмі (ПХБ), пише видання MedicalExpress.

Негативний вплив високого рівня ПХБ у крові виявили вчені з Уппсальського університету. Небезпечні речовини забруднюють навколишнє середовище і, як наслідок, у великих концентраціях містяться у жирній рибі. До ризикованих для вживання віднесли салаку і дикого лосося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дешево поповнити запаси вітамінів в організмі навесні

Вчені протягом 10 років спостерігали за більш ніж тисячею громадян. Вони виявили, що люди, в чиїй крові зафіксували високий рівень ПХБ, мали на 50% вищий ризик ранньої смерті, ніж ті, у кого вміст небезпечних речовин був низьким.

Сидяча робота вбиває не тільки спину, а й решту організму. Офісним працівникам не можна різко приступати до фізичних вправ. Після тягання заліза виникає геморой. Особливо це стосується 30-річних. Або людей із запаленням шлунка і дванадцятипалої кишки, жовчнокам'яною хворобою чи хронічним панкреатитом.

Зараз ви читаєте новину «Жирна риба приховує смертельну загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі