понеділок, 22 червня 2020 09:50

Про масове тестування треба забути: відкрили вражаючу правду

Про масове тестування треба забути: відкрили вражаючу правду
Андрій Александрін відкрив правду про масове тестування на коронавірус. Фото: negic.ua

У травні Міністерство охорони здоров'я анонсувало масове тестування населення на коронавірус. Його досі не запустили, бо немає на це технічної можливості.

Лабораторії не справляються з перевіркою аналізів людей із симптомами, що вже говорити про масву перевірку усіх людей.

Про це розповідає Андрій Александрін, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю.

"Масові тести технічно неможливі. Українська лабораторна система вперлася у стелю за кількістю перевірок. Більше не в силі обробити. Загальне тестування — це казки. Держава має перевіряти дотримання санітарних правил, а не штрафувати на 17 тисяч. Дали волю поліцейським, і вони стали затримувати людей на вулицях. Це призвело до ненависті населення. Українці входили в карантин із меншою кількістю хворих, ніж зараз", - наголошує фахівець.

Тестування показує, який відсоток людей зіштовхнулися з вірусом. Це дає розуміння, чи близьке населення до вироблення колективного імунітету. Для цього показник має бути 45 відсотків. Зараз найбільше тестованих людей в американському штаті Каліфорнія — 5 процентів. В Україні немає і цього.

Для діагностики коронавірусу проводять імуноферментний аналіз. Він виявляє антитіла до хвороби. Виробляються, коли організм уражений інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус знизив темп: виявили найменше хворих за три дні

Через збої з перевіркою хворих, офіційні цифри захворюваності нижчі за справжню кількість інфікованих.Справа не у фальсифікації, а в повільному виявленні хворих. Багато людей переносять інфекцію без симптомів і це ускладнює діагностику. Для точнішого виявлення хвороби необхідні чутливіші тести й правильне їх застосування.

У Європі для приватних і державних лікарень діє єдина база хворих на коронавірус. У нас немає закону, що дозволяв би розкривати інформацію про стан пацієнта. Над врегулюванням цієї ситуації держава працює останній місяць.

Зараз статистика Міністерства охорони здоров'я почала включати не тільки державні медзаклади, а й приватні клініки. Нинішні цифри вищі не через зростання кількості хворих, а внаслідок збільшення кола даних.

Люди з другою групою крові є найвразливішими до коронавірусу. Найзахищенішою є перша.

Незалежні дослідження проводили в лікарнях Китаю, в Колумбійському університеті у США і в Мазандаранському медичному університеті Ірану.

Зараз ви читаєте новину «Про масове тестування треба забути: відкрили вражаючу правду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі