Влітку саме час їсти більше овочів. Крім приготування звичних салатів, урізноманітнити овочевий асортимент страв можна легкими холодними супами.
Вони не тільки втамовують голод та освіжають в літню спеку, але ще будуть хорошим джерелом рідини. До того ж готувати їх легко і швидко, пише дієтолог Світлана Фус у Instagram.
В літньому раціоні перші страви - це окрошка, гаспачо, холодні борщі, таратор та інші. Їх можна готувати на основі нежирного кефіру або йогурту, кислого молока, натурального квасу, води.
Літні супи містять багато овочів і зелені, дають багато вітамінів, мінералів і рослинної клітковини.
До складу літніх супів можуть входити різноманітні овочі - огірки, помідори, буряк, щавель, капуста, шпинат, редис. Вони будуть смачніші з додаванням рубленої зелені - кропу, петрушки, базиліка, кінзи, руколи. В такий суп можна додавати яйця, гриби, відварне м'ясо курки, індички або рибу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять продуктів, які затримують воду в організмі
"Є категорія людей, яким слід відмовитися від супів, приготованих на основі кефіру або квасу. Вони не дуже підійдуть тим, хто має підвищену кислотність шлунку або хронічні захворювань шлунково-кишкового тракту, при жовчнокам'яній хворобі", - пише Фус.
Дієтологиня наголошує, що варто використовувати свіжі і якісні продукти.
"Супи влітку корисні для здоров'я, з ними легко і смачно зберігати форму тим, хто стежить за своєю вагою", - підсумувала.
Сніданок - найважливіший прийом їжі. Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними для фігури і здоров'я. На ранковий прийом їжі добре підходять продукти багаті клітковиною. Крім цього варто вживати білок і тверді сири.
Коментарі