пʼятниця, 20 серпня 2021 14:10

Помилки вибору рюкзака: що мають знати батьки школярів

Помилки вибору рюкзака: що мають знати батьки школярів
Шкільний рюкзак не можна купувати на виріст. Фото: ukrpublic.com

Шкільний рюкзак не можна купувати в інтернеті. Обов'язково приміряйте його дитині. Верхній край не має впиратися в потилицю, а нижній - не тиснути в спину школяра. І краї ранця не повинні врізатися в плечі дитини. Унизу має бути поперековий упор з валика.

Про це розповів Gazeta.ua Ігор Микитюк, ортопед із Житомира.

"Треба дивитися і на жорсткість дна. Може бути прогумованим або пластиковим. З ними ортопедичні рюкзаки не деформуватимуться під вагою книг та навантажувати поперек. Їх не страшно поставити на підлогу", - пояснив лікар.

Найпопулярнішими є ранець і рюкзак. Ранець - каркасний рюкзак зі щільною спинкою і лямками. Пластикові вставки по всій поверхні створюють щільний корпус, який розподіляє вагу по хребту учня. Тому його незручно носити на одному плечі, захищаючи від скривлення спини.

А у рюкзака м'який корпус. Більше підходить для підлітків, бо в них уже зміцніла спина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задушив себе: через TikTok-челендж помер школяр

Від матеріалу сумки залежить довговічність. Щільний поліестер стійкий до вигорання та стирання. Якщо є водовідштовхувальна пропитка, то захистить книги та зошити від дощу. Мають бути нашиті світловідбивні елементи. Взимку темніє рано, і вони зроблять дитину помітнішою на дорозі.

Рюкзак не треба купувати на виріст. Його незручно носити, і вага здаватиметься більшою, ніж він є насправді.

6-річний Марко Данчевський із міста Стрий Львівської області встановив рекорд України в номінації "Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам'ять за контуром на карті". Хлопчик зміг правильно назвати 196 країн.

Зараз ви читаєте новину «Помилки вибору рюкзака: що мають знати батьки школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі