середа, 07 липня 2021 08:48

6-річний хлопець встановив унікальний рекорд. Такого ніхто не вміє

Автор: надане Іриною Данчевською-Кухар
  6-річний Марко Данчевський із міста Стрий Львівської області встановив рекорд України - назвав 196 країн по контуру карти. Вивчати географію хлопчик почав в три роки
6-річний Марко Данчевський із міста Стрий Львівської області встановив рекорд України - назвав 196 країн по контуру карти. Вивчати географію хлопчик почав в три роки
6-річний Марко Данчевський із міста Стрий Львівської області встановив рекорд України в номінації "Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам'ять за контуром на карті". Хлопчик зміг правильно назвати 196 країн.

"Марко продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки!", - повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Вивчати географію Марко почав кілька років тому. До чотирьох років хлопчик показував на карті більшу половину країн світу і знав їх державні прапори.

"З трьох років син мусив проводити деякий час в кабінеті дідуся Романа Петровича. Він директор школи і вчитель географії. В його кабінеті Марка зацікавила велика географічна карта світу на стіні. Дідусь, помітивши здібності внука, почав їх розвивати. В доступній формі він розповідав Марку цікавинки про різні країни, міста, моря, річки, гори. Наприкінці кожного тижня вони повторювали вивчене. І це при тому, що говорити Марко почав пізно – після чотирьох років, а країни на карті показував з трьох", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua мама рекордсмена Ірина Данчевська-Кухар.

Батьки Марка й самі дивуються феноменальній пам'яті сина.

"Ми бачили, що Марко цікавиться географією, але великого значення цьому не приділяли. Та, коли в п'ять років він нас позвав і запропонував розповісти про країни, були приємно враженні. Ми просто стояли і мовчали, бо розуміли, що і самі не знаємо стільки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр виготовляє унікальні скульптури з пластиліну

Цього року Марко закінчив перший клас. Має чудові успіхи з усіх предметів.

"Для сина школа понад усе. Він би ходив на уроки і в суботу, і в неділю, і навіть на канікулах. Знає дуже багато про космос, особливості всіх планет Сонячної системи. Також син захоплюється спортом - з двох з половиною років він професійно катається на лижах, займається в секції по футболу, любить дізнаватись про футбольні команди і їх склад. Свою молодшу сестричку Софію, якій 1 рік і 7 місяців, Марко теж заохочує вивчати карту світу. Завдяки братику вона може показати всі континенти", - додала Ірина.

Існують якості, які в процесі виховання дитини можуть розвинути лише батьки. Одна із них - вміння шукати інформацію. Це не означає, що коли дитина запитує багато про що у дитинстві, то її треба відправляти шукати відповіді самостійно. Їй варто відповідати, але з певного віку вчити і власним пошукам.

Зараз ви читаєте новину «6-річний хлопець встановив унікальний рекорд. Такого ніхто не вміє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі