неділя, 07 січня 2018 12:36

Печене м'ясо замість ковбаси: як правильно вийти з посту

Печене м'ясо замість ковбаси: як правильно вийти з посту
Салати з майонезом під час святкового застілля слід їсти після курятини, каші та риби Фото: building-muscle101.com

Після закінчення посту не можна різко об'їдатися святковими стравами. Організм має перебудуватися на нову їжу. Щоб різдвяне застілля не закінчилося трагедією, треба правильно вийти з посту.

Як це зробити, розповів столичний дієтолог Борис Скачко.

"Від різкої зміни раціону страждає вся травна система. Найчуттєвішою до переїдання є підшлункова залоза, що викликає загострення панкреатиту. Його мають половина людей старших 30 років. Це як із діабетом. Коли хворі, маючи недугу, не знають про свій діагноз. Підшлункова залоза — панянка терпляча й не завжди проявляється болем.

5 порад дієтолога:

1. Не можна перевантажувати організм, тому поступово вводять в раціон страви з ­м'яса, риби, молока

2. Перед прийомом їжі випити теплої води. Так шлунок заспокоїться, зменшиться відчуття голоду й не доведеться заїдати його всім підряд.

3. Корисно пити кефір і йогурт, які допоможуть організму звикнути до непісної їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 секрети, що вбережуть від вранішнього похмілля

4. Білкові страви в шлунку були перші. Тому найкращими стравами на початку вечері є шматок запеченої чи тушкованої свинини, яловичини, курки, індички чи кролика. Але не ковбаса.

5. Салати з майонезом під час святкового застілля слід їсти після курятини, каші та риби.

Зараз ви читаєте новину «Печене м'ясо замість ковбаси: як правильно вийти з посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі