Щоб новорічна вечірка вдалася, а ранок не зіпсувало похмілля, варто правильно підготуватися до свята. Починати можна вже за 2 дні до події - із цієї миті.
Передсвятковий раціон. Варто вживати більше продуктів із високим вмістом йоду - морську капусту, кальмари та інші дари океанів. Йод активізує роботу щитовидки, і алкоголь швидше розпадатиметься в організмі. У день застілля необхідно випити 2 столові ложки шипшинового відвару - аби покращити відтік жовчі. Безпосередньо перед вечіркою можна посмакувати кавою - це підвищить активність ферментів печінки. А от після вживання алкоголю кава небажана, оскільки посилює навантаження на серце, пише видання "Домашний очаг".
На вечірці не пийте натщесерце. Тому що голодний шлунок буде вдвічі швидше всотувати спиртне. Але і жирну закуску варто обійти осторонь, бо вона ускладнить роботу печінці. Для фуршету краще обирати легкі страви, що містять білки, а також фрукти.
Уникайте лікерів, текіли та великих порцій ігристого вина. Від цих напоїв наступає найсильніше похмілля.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили горілку, яка не викликає похмілля
Після свята не лягайте одразу спати. Під час нічного відпочинку обмінні процеси сповільнюються, отже і алкоголь виводиться повільно. Перед сном ліпше прогулятися, випити води, прийняти душ. Якщо є відчуття, що вжили забагато, ввечері випийте препарат від похмілля.
Завдяки цим рецептам ранок буде приємним і по-справжньому добрим.
Найкращим засобом від вранішнього похмілля науковці визнали звичайний лимонад. Стверджують, що розсіл, кава, кефір менш ефективні. Також визначили засіб, що сповільнює засвоєння алкоголю, - напої на основі насіння рослин сімейства коноплевих.
Коментарі