пʼятниця, 06 січня 2017 15:45

Одягайте в мороз довгі пуховики та кладіть в капці устілки - рятувальники

 

"Верхній одяг бажано носити непромокальний, у взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони вбирають вологу і залишають ноги сухими", - кажуть у ГУ ДСНС України у місті Києві.

Під час вибору рукавичок рекомендують вибирати більш якісні - з натуральних матеріалів та доброю підкладкою.

"Кращий варіант – рукавички з водовідштовхувальної тканини, яка не пропускає повітря, з хутром всередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу. Не носіть на морозі металевих, в тому числі золотих та срібних, прикрас", - кажуть рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно харчуватись під час грипу

У випадку незначного обмороження обличчя, носа та вух рекомендують спочатку вмитися холодною водою, потім обережно розтерти обморожену ділянку, випити щось тепле та закутатись у ковдру.

Укргідрометцентр у зв'язку з вторгненням арктичного повітря прогнозує різке зниження температури 6-7 січня до мінус 14-19 градусів вночі та до мінус 11-17 градусів вдень.

 
Зараз ви читаєте новину «Одягайте в мороз довгі пуховики та кладіть в капці устілки - рятувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі