вівторок, 25 липня 2017 13:19

Новонароджені з ВІЛ можуть його побороти

Новонароджені з ВІЛ можуть його побороти
фото:Facenews.ua

9-річна дитина з ПАР, її ім'я не називають, поборола вірус імунодефіциту, повідомляє Національний інститут здоров'я США.

Діагноз ВІЛ їй поставили при народженні в 2007 році. І малюк потрапив у групу для проведення експериментальної ранньої антиретровірусної терапії (CHER). Вона тривала 40 тижнів. І допомогла організму звикнути до ВІЛ і почати з ним боротьбу до того, як вірус повністю виснажить імунну систему.

У 9,5 років, медики провели ретельні дослідження пацієнта. І виявили резервуар вірусу, інтегрований в мізерну частку імунних клітин. Це означає, що ВІЛ-інфекція в стані стійкої ремісії.

Вчені зазначають, що це лише третій подыбний випадок в історії ВІЛ.

"Необхідні подальші дослідження, щоб дізнатися, як викликати довготривалу ремісію ВІЛ у інфікованих дітей. Та цей випадок зміцнює нашу надію, що лікування ВІЛ-інфікованих малюків при народженні позбавляє їх тягаря довічної терапії", - підкреслив Ентоні С. Фоки, доктор медичних наук, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США.

Вчені на чолі з Аві Віоларі ретельно досліджували кров дитини. І не знайшли жодних генетичних особливостей, пов'язаних зі спонтанним контролем ВІЛ. Тож саме терапія при народженні повністю придушила ВІЛ, вважають вони.

Дослідження ранньої антиретровірусної терапії тривають, зараз її отримують 42 дитини. За кілька років з'являться результати цього способу лікування.

Зараз ви читаєте новину «Новонароджені з ВІЛ можуть його побороти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі