середа, 19 грудня 2018 23:28

Неоперабельна пухлина 11-річної дівчинки сама розсмокталася

Автор: dailymail.co.uk
  Нині Рокслі проходить курс імунотерапії, який має захистити її від імовірного рецидиву.
Нині Рокслі проходить курс імунотерапії, який має захистити її від імовірного рецидиву.

У 11-річної Рокслі Досс зі штату Техас виявили рідкісний тип раку, за якого пухлина формується в самій основі головного мозку. Жодної надії на видужання лікарі не давали. Максимум — 9 місяців життя за умови, якщо опромінення допоможе зменшити розміри новоутворення. Повторну МРТ провели через 3 місяці після встановлення діагнозу. На знімках ні сліду пухлини не виявилося.

Діагноз Рокслі підтвердили в 5-и клініках. Усі лікарі зійшлися на тому, що хвороба дівчинки є невиліковною. Аби максимально продовжити життя дитині призначили інтенсивний курс опромінення — 6 днів на тиждень протягом 1,5 місяця. Пише відоме британське видання Dailymail.

Зменшити розміри такого типу новоутворень, як у Рокслі, опромінення допомагає в 70% випадків. Це продовжує хворим життя в середньому на 3 місяці. Випадків повного розсмоктування таких пухлин до Рокслі зафіксовано не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка з останньою стадією раку грудей видужала завдяки новій терапії

Зважаючи на агресивність цього виду раку й відсутність будь-яких гарантій того, що він не повернеться, лікарі призначили дівчинці курс імунотерапії. Таке лікування має посилити природну здатність організму боротися з раковими клітинами у разі їх появи. Нині Рокслі проходить курс імунотерапії й поступово повертається до звичного способу життя.

"Щодня ми дякуємо Богу. Вважаємо, це він її врятував. Невідомо було, чи надовго рак відступив. Але, на щастя, досі все добре", — говорить мама дівчинки Джена Досс.

Раніше розповіли про ймовірні причини появи раку. Як виявилося, підвищують ризик розвитку злоякісних пухлин навіть улюблене українцями сало й популярний нині шелак.

Зараз ви читаєте новину «Неоперабельна пухлина 11-річної дівчинки сама розсмокталася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі