середа, 13 червня 2018 16:30

Жінка з останньою стадією раку грудей видужала завдяки новій терапії

 

Американські вчені знайшли нову зброю проти останніх стадій раку й уже отримали успішний результат. Експериментальне лікування дозволило жінці здобути перемогу над пухлиною й повернутися до активного життя. Повідомляє Українська служба BBC.

Два роки тому американка Джуді Перкінс дізналася, що жити їй лишилося не більше 3-х місяців: лікарі виявили в жінки четверту стадію раку молочної залози. Ракові клітини активно захоплювали все її тіло. Так, у печінці метастази уже нагадували тенісний м'яч — такими значними були їх розміри. Жодної надії на традиційне лікування вже не лишалось, коли жінка погодилася на експериментальний курс імунотерапії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тісна білизна викликає небезпечне захворювання

"Приблизно через тиждень після початку терапії я почала щось відчувати. У моїх грудях була пухлина, і я відчувала, як вона стискається. Ще за один-два тижні вона зовсім зникла", — ділиться спогадами Джуді.

За час, що минув, рецидиву так і не сталося. Нині 49-річна Джуді абсолютно здорова й насолоджується життям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробили ліки проти метастазів

Як пояснюють вчені, суть методу лікування, яке проходила жінка, полягає в активізації роботи імунної системи шляхом введення в організм штучно розмножених імунних клітин і прийому стимулюючих препаратів. Отримавши таку підмогу, імунна система хворого починає атакувати пухлину і, як у випадку з Джуді, здобуває перемогу. Додаткові імунні клітини, які пускають в бій проти ракових, беруть із крові самого пацієнта. Таким чином, для кожного хворого розробляються унікальні ліки, які, по суті, є його індивідуальною зброєю проти пухлини.

"Це дуже експериментальне лікування, і ми лише вчимося, як його здійснювати, але потенційно його можна застосувати до будь-якого виду раку", — зазначає доктор Стівен Розенберг, керівник хірургічного відділення Національного інституту раку в США.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії. Можливість уникнути необхідності проходити курс хімії буде в жінок з HER2-негативним підтипом пухлини без метастаз у лімфатичних вузлах.

Зараз ви читаєте новину «Жінка з останньою стадією раку грудей видужала завдяки новій терапії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі