понеділок, 04 червня 2018 22:45

Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії

Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії
Знайдено альтернативу хіміотерапії в лікуванні ранніх стадій раку молочної залози. ФОТО: http://rakgrudi.org

Нові дослідження показали, що найбільш поширений тип раку молочної залози на ранніх стадіях реально вилікувати без застосування сильних препаратів. Йдеться про чутливу до гормонів HER2-негативну форму без метастаз у лімфатичних вузлах. Як виявилося, її можна вилікувати за допомогою гормональної терапії, не проводячи курс хімії, хоча є й випадки, за яких без останньої обійтися неможливо. Пише Repubblica

Вчені з'ясували, що хіміотерапевтичні й гормональні препарати в боротьбі з ранніми стадіями раку молочної залози HER2-негативного підтипу дають однаковий ефект. Так, пацієнтки, які проходили курс хімії, отримали нічим не кращий результат, ніж жінки, яким проводилася гормональна терапія. Кількість тих, хто повністю одужав, імовірність розвитку метастаз, відсоток загального виживання серед хворих — усі показники були практично тотожними. Це свідчить про те, що жінки, яким діагностовано ранню стадію HER2-негативного раку молочної залози, можуть замість хіміотерапії надавати перевагу лікуванню гормонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руйнівниця міфів Супрун порадила, як не захворіти через роботу

За словами вчених, 70% — у стількох випадках, за результатами досліджень, можна уникнути проведення хімії. Щоб визначити, чи є необхідність додатково навантажувати організм токсичними препаратами, необхідно пройти спеціальний геномний тест, який підкаже лікарю, яку стратегію лікування більш доцільно застосувати. Вчені зауважили, що у випадку з пацієнтами віком до 50 років проти раку варто завдати подвійного удару, поєднавши хімію й гормональну терапію.

Раніше було повідомлено, що з'явилася нова смертельна інфекція, а також зазначено, чим вона загрожує і на що найчастіше скаржаться ті, кому не пощастило її підхопити.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі