понеділок, 11 березня 2019 23:30

Небезпечна борода: назвали приховані ризики для чоловіків

Небезпечна борода: назвали приховані ризики для чоловіків
Бороди заражають чоловіків стафілококом та кишковими патогенами Фото: just-beard.blogspot.com

Бороди зараз вважають модним трендом. Та мало хто знає, що вони небезпечні.

На цьому наголосили американські вчені, пише Men's Life.

Вони проаналізували чоловічі бороди і виявили там патогенні мікроорганізми. Експерти оцінили їх стан у чоловіків різного статуту та віку. Порушення виявили, що навіть у медичних працівників у бороді є бактерії.

Якщо у чоловіка немає проблем з імунітетом, то організм може побороти вторгнення патогенів. Якщо ж імунітет ослаблений, то існує великий ризик висипань та запалень на шкірі.

У волоссі можуть бути стафілококи і кишкові патогени. Це виникає через накопичення залишків їжі та виділень під час чхання та кашлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які вбивають українців

Щоб знизити ризик негативних наслідків, щонайменше раз у два дні ретельно мити бороду шампунем і кілька разів щодня розчісувати.

На користь здоров'ю серцево-судинної системи йдуть висококалорійні сніданки. Завдяки їм в артеріях утворюється менше холестеринових бляшок, які є головною причиною розвитку серцевих захворювань.

Енергетична цінність ранкового прийому їжі має становити щонайменше 400 калорій. Набрати таку кількість допоможуть злаки, хліб, сири та інші молочні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Небезпечна борода: назвали приховані ризики для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі