пʼятниця, 31 серпня 2018 05:28

Назвали звички, які допоможуть стати щасливішим

Назвали звички, які допоможуть стати щасливішим
Психологи виявили шість звичок, які допоможуть відчувати щастя. Фото gs.fm

Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я.

В ході масштабного дослідження вчені з Гарварду спостерігали за 800 людьми протягом усього їхнього життя, щоб вивчити, які фактори мають найбільший вплив на рівень щастя людини, повідомив My Domaine.

Результати дослідження дозволили виділити шість ключових звичок, які надавали позитивний вплив на життя респондентів, а також на їх рівень щастя.

Першим правилом щасливого життя вчені назвали відмову від куріння і вживання алкоголю. Дослідження показало, що куріння провокувало старіння, в той час як вживання алкоголю негативно позначалося, як на фізичному, так і на психічному здоров'ї респондентів.

Другим правилом щасливого життя вчені назвали освіту. Зокрема, їм вдалося з'ясувати, що ті учасники дослідження, які здобули вищу освіту, прожили більш щасливе життя, ніж ті, хто не закінчив університет.

Третім правилом щастя гарвардські дослідники назвали щасливе дитинство. Було встановлено, що респонденти, яких в дитинстві любили батьки, мали більше шансів досягти успіху в дорослому житті. Втім, вчені відзначили, що ті люди, у яких було важке дитинство, мали можливість підвищити рівень щастя за допомогою люблячого партнера або близького друга в дорослому житті. Компенсуючи недостачу позитивних емоцій і любові за допомогою близького оточення в дорослому житті, респондентам вдавалося знизити негативний вплив важкого дитинства.

Четвертим правилом щасливого життя, на думку гарвардських вчених, є емоційна інтелігентність. Зокрема, вони встановили, що незалежно від соціального класу або рівня IQ, ті люди, які вміли знаходити спільну мову з співрозмовниками, мали більше шансів прожити щасливе життя. Крім того, автори дослідження з'ясували, що для підвищення рівня щастя протягом життя було вкрай важливо знаходити нових друзів і регулярно спілкуватися з людьми.

П'ятим правилом щастя вчені називають вміння справлятися з проблемами. Фахівці відзначили, що, звинувачуючи інших у своїх проблемах і віддаючи перевагу пасивно-агресивній поведінці, людина практично позбавляє себе можливості стати щасливою. Така поведінка, на думку вчених, призводить до депресії, в той час як відповідальність і вміння дивитися на проблеми з гумором і оптимізмом сприяє підвищенню рівня щастя.

Шостим і вкрай важливим правилом щасливого життя є бажання допомагати іншим людям і вміння віддавати щось взамін на їх допомогу. Зокрема, дослідники з'ясували, що ті респонденти, які давали поради, наставляли, висловлювали співчуття або безкорисливо допомагали іншим людям, були в шість разів щасливіші за тих, хто цього не робив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний подарунок творчому чоловіку

85% щастя в житті приносять стосунки з оточуючими. Відкритих людей з позитивною психологічною установкою приймають за своїх. Батькам украй важливо навчити дитину позитивної поведінки, оскільки це допоможе їй у майбутньому досягти життєвого успіху.

Зараз ви читаєте новину «Назвали звички, які допоможуть стати щасливішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі