четвер, 23 квітня 2020 09:05

Назвали ТОП-продуктів для поновлення запасів вітаміну D

Назвали ТОП-продуктів для поновлення запасів вітаміну D
Вітамін D міститься в морській рибі. Фото: mamatato.com

Під час карантину важко отримати достатню кількість вітаміну D. Він виробляється на сонці і є життєво необхідним елементом, бо регулює сотні обмінних процесів.

90% вітаміну D синтезується в шкірі під дією сонячних променів. Раз не можна виходити надвір, треба їсти певні продукти.

Корисні в цьому плані вершкове масло, жирні сорти риби, ікра, жирні вершки домашні або сир високої жирності. Щоб не набрати завих кілограмів, варто їсти пісні сорти м'яса, яйця, сир та морську рибу, горіхи, насіння.

З овочів вибирайте сезонні – це всі види зелені, всі види капусти, це також можуть бути солоні овочі.

Треба вживати ці продукти правильно: дорослим – 3 рази в день, а от дітям – 5 разів. Вуглеводні продукти їсти на сніданок і на обід. На вечерю - рибу, яйця, кисломолочні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ягоду, яка заміняє дорогі лимони та імбир

Тим, хто сумлінно дотримується рекомендацій і не виходить з дому взагалі, можна принаймні півгодини проводити на балконі. Це і буде джерелом вітаміну D організму.

Аби уникнути поширення нового коронавірусу, руки після миття краще витирати паперовими рушниками.

Одноразові тканини краще за повітряні сушарки видаляють патогени, пропущені під час неефективного миття рук. Такого висновки дійшли дослідники британського Університету Лідса і Лідського навчального госпіталю NHS Trust.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ТОП-продуктів для поновлення запасів вітаміну D». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі