понеділок, 23 вересня 2024 03:25

Назвали найкорисніший овоч у світі: він містить найцінніші речовини для організму

Назвали найкорисніший овоч у світі: він містить найцінніші речовини для організму
Виявили найкорисніший овоч у світі. Фото: smach.com.ua/

Найкорисніший овоч у світі назвав Центр контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров'я та соціального забезпечення США.

Це - помідори, вони мають неоціненну користь для нашого здоров'я, йдеться у дослідженні.

Сирий помідор містить ключові поживні речовини у таких кількостях: 17 г вітаміну С, 10 мкг вітаміну К, 296 мкг калію, 19 мкг фолієвої кислоти. Також помідори містять два види найпотужніших амінокислотних сполук - лікопен і бета-каротин, які борються з вільними радикалами, що пошкоджують ДНК, згідно з даними клініки Клівленда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Помідори є дуже корисними для організму людини. Відомо, що вони запобігають хворобі на рак, покращують роботу головного мозку, допомагають схуднути, корисні для покращення метаболізму та належної роботи щитоподібної залози, підтримують здоров'я шкіри.

Помідори є низькокалорійним продуктом, на 100 г продукту припадає лише 24 ккал. Заморожені помідори містять в рази більше вітамінів та поживних речовин, ніж консервовані, саме тому на зиму краще запасатися свіжими замороженими овочами.

Сніданок - це старт нашого дня. Від того, що ми їмо вранці, залежить наше самопочуття та енергія на весь день. Однією з найбільш поживних та корисних страв для ранкового прийому їжі є вівсянка.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніший овоч у світі: він містить найцінніші речовини для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі