субота, 30 грудня 2023 23:25

Назвали найшкідливішу позу для сну

Назвали найшкідливішу позу для сну
Спати на животі найшкідливіше для людини Фото: maximum.fm

Позу сну на животі визнали найшкідливішою. Хоча таке положення є надійною профілактикою хропіння.

Про це пише Ukrhealth.

Про шкідливість цієї пози розповіли експерти-сомнології зі знаменитої американської Клініки Майо. Вказане положення тіла дуже часто призводить до розвитку хронічних болів у спині. Так спина вигинається, і кілька годин поспіль м'язи спини мають додатковий тиск.

Також це дуже незручна позиція для шиї, так що болі в шиї цим людям теж забезпечені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які діють на чоловіків краще за віагру

Щоб людина комфортно дихала уві сні, її голова і шия повинні мати можливість постійно повертатися в ту або іншу сторону. При лежанні на животі тіло стає зафіксованим.

Якщо ж людина настільки звикла так спати, то потрібно класти подушку прямо під живіт. Це допоможе зняти деякий тиск на хребет.

Під головою теж повинна бути подушка, але не дуже висока. Тоді може напружуватися спина.

Шести-годинний сон є ідеальним для людини. Кардіологи назвали інтервал сну від 6 до 8 годин оптимальним для роботи серця, захищаючи від інсульту.

Інсульт- це порушення мозкового кровообігу, що викликає пошкодження тканин мозку і розлади його функцій. Він є другою за частотою причина смерті людей у ​​світі і основна причина тривалої непрацездатності.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найшкідливішу позу для сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі