субота, 26 вересня 2020 06:30

Назвали найнадійніший вид контрацепції: 5 фактів про презервативи

Назвали найнадійніший вид контрацепції: 5 фактів про презервативи
Презервативи заборонили мастити вазеліном. Фото: almanaquesos.com

26 вересня відзначають Всесвітній день контрацепції. Вперше його вигадали 2007 року з ініціативи ряду організацій, що займаються питаннями репродуктивного здоров'я.

Зараз існує велика потреба у розширенні знань з питань контрацепції серед молодих людей у віці 15-25 років. Сексуальна і репродуктивна поведінка може накласти відбиток на все подальше життя. Саме контрацепція є одним із найдієвіших способів профілактики абортів.

У перекладі слово "контрацепція" трактується як "проти запліднення". Для молодої людини, у якої немає постійного партнера, підходять тільки бар'єрні методи контрацепції - презервативи. Це не лише захист від небажаної вагітності, а й запобігання статевим інфекціям.

Дослідники вважають, що перший презерватив був жіночим. Він являв собою сечовий міхур кози. Такий незвичний спосіб винайшов легендарний цар Криту Мінос ще у 1200 році до нашої ери, аби захистити дружину від скорпіонів і змій, які, нібито, жили в його спермі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 чинників, які вбивають сексуальне бажання

Факт 1. Найбільш ненадійний спосіб контрацепції

Календарний метод припускає, що дівчина точно знає розклад свого менструального циклу і вступає у статеві контакти тільки у "безпечний" період. 100-відсотково безпечних періодів як раз таки не буває. Навіть за усталеного циклу дати початку і кінця овуляції можуть коливатися.

Факт 2. Найбільш надійний спосіб

Оральні контрацептиви захищають від небажаної вагітності більш ніж в 99% випадків, чим не можуть "похвалитися" навіть презервативи. Саме тому на Заході вони користуються величезною популярністю, а в Британії, наприклад, їх навіть безкоштовно роздають школяркам з метою запобігання підліткових вагітностей. Проте вони не захищають від інфекцій, що передаються статевим шляхом. І тривалий прийом оральних контрацептивів збільшує ризик розвитку деяких захворювань, в тому числі раку.

Факт 3. Під час "критичних днів" теж можна завагітніти

Шанси зачати під час менструації дійсно вкрай невеликі, проте сперматозоїди дуже живучі і можуть зберігати свої функції до 72 годин. Після закінчення менструації вони просуваються далі й можуть запліднити яйцеклітину.

Факт 4. Презервативи і вазелін несумісні

Презервативи проаються уже з мастилом. Кому його не вистачає має користуватися спеціально призначеними для інтимних цілей мазями. Вазелін знижує міцність гуми.

Факт 5. Контрацептивні таблетки не можна приймати з антибіотиками та заспокійливими

Їх одночасний прийом може знижувати ефективність гормональних засобів захисту. Також не варто поєднувати курс контрацептивів з антидепресантами і протисудомними препаратами.

У Лондоні відкрився перший в світі музей вагіни. Він був створений на пожертви. Більше тисячі людей зібрали $ 64,5 тис.

Директор музею Флоренс Шехтер вирішила створити його, тому що в Ісландії є музей пеніса, але ніде не було музею, присвяченого вагіні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнадійніший вид контрацепції: 5 фактів про презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі