неділя, 24 листопада 2019 02:25

Відкрили перший у світі музей вагіни
15

Фото: instagram.com/vagina_museum

16 листопада в Лондоні відкрився перший в світі музей вагіни.

Він був створений на пожертви. Більше тисячі людей зібрали $ 64,5 тис, пише Birdinflight.

Директор музею Флоренс Шехтер вирішила створити його, тому що в Ісландії є музей пеніса, але ніде не було музею, присвяченого вагіні.

"Я просто люблю вагіни. Я бісексуальна жінка", - сказала Шехтер.

Першою виставкою в музеї вагіни стане Muff Busters. Вона присвячена міфам про вагіну і тому, як з ними боротися. Експозиція розповість про неправильні уявлення про гінекологію: гігієну, зовнішній вигляд жіночих геніталій, менструації, секс і контрацепцію.

"Трохи менше 50% населення світу має вагіну. Більшість з нас прийшли в світ через неї. Проте вагіна все ще залишається забороненою темою", - написано на плакаті на вході в музей.

Подивитися виставку також можна буде онлайн. Вона триватиме до кінця лютого. Вхід на неї - безкоштовний.

Куратор Muff Busters Сара Крід розповіла, що в експозиції буде представлено її власну нижню білизну. У лютому, коли виставка закінчиться, музей зосередиться на історії менструації, а також на поточних соціальних і політичних проблемах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Музей статевих органів приходить більше жінок

"Я хочу, щоб в музей прийшли цисгендерні гетеросексуальні чоловіки і сприймали його як місце, де вони можуть дізнатися щось нове", - зазначила Крід.

У столиці ісландії відкрився музей незвичайної тематики: Сігурдур Хьяртарсон зібрав значну колекцію пенісів ссавців від кита до хом'яка. За п'ятнадцять років ісландець обзавівся пенісами всіх тварин Ісландії та багатьох видів з інших частин світу.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший у світі музей вагіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі