середа, 05 червня 2024 23:24

Назвали найкориснішу зелень

Назвали найкориснішу зелень
Назвали універсальну зелень, яка найпоживніша з усіх Фото: pinterest

Зелень зміцнює імунітет і забезпечує організм необхідним набором антиоксидантів.

Дуже бажано, щоб вона завжди була на вашому столі. Добова норма споживання зелені для дорослого - до 100 грамів.

Лікарі назвали зелень, яка найкорисніша з усіх для здоров'я. Вона поєднується з усіма продуктами, містить багато вітамінів та мінералів. Йдеться про петрушку.

Петрушку вважають універсальною зеленню, бо вона поєднується зі всіма стравами. Петрушка – це скарб для організму людини.

Вона є джерелом вітаміну К. Цей вітамін потрібен для міцності серця, судин, згортання крові та гостроти зору. Також він сприяє швидкості загоєння ран та зупинці кровотечі, сприяє міцності кісток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять продуктів для прискорення метаболізму: будете худнути на очах

В петрушці міститься натрій, калій, фтор, магній та органічні кислоти. Завдяки цьому зелень позитивно впливає на здоров'я печінки й жовчного міхура. Також петрушка має сечогінну та жовчогінну дію.

У складі петрушки є також антиоксиданти. Вони мають протипухлинну дію. А ще каратиноїди – лютеїн, бета-каротин, зеаксантин, вони покращують зір. В петрушці є також ефірні олії, за рахунок яких рослина має протизапальний ефект.

Календула вважається лікарською рослиною не лише для людей. Календула – чудовий помічник на городі. Вона має різноманітні властивості, за що її люблять дачники та городники. Календула може допомогти боротися з комахами-шкідниками. Наприклад, завдяки тому, що вона має липке стебло, до неї липне тля та інші комахи, які можуть нашкодити городині та садовим культурам.

Квітка може бути барометром для городників. Якщо календула після ночі не відкриває пелюсток до 8 години ранку - слід очікувати дощу або грози.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкориснішу зелень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі