вівторок, 01 жовтня 2024 10:20

Назвали найкорисніший вид сиру, який нормалізує тиск

Назвали найкорисніший вид сиру, який нормалізує тиск
Лікарі назвали вид сиру, який треба їсти при високому тиску Фото: pinterest

Якщо не контролювати високий тиск, то гіпертонія може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Тому треба ретельно обирати продукти, які ви їсте.

Зокрема, якщо ви любитель сиру, то варто знати, який вид потрібно їсти при високому тиску, а який уникати, пише Health digest

Саме моцарела на впливає на підвищення кров'яного тиску, а нормалізує і попереджує появу гіпертонії.

Моцарелла містить менше половини натрію, ніж фета та пармезан, і менше, ніж більшість інших сирів. Занадто велика кількість натрію в раціоні може призвести до підвищення кров'яного тиску, затримки води в організмі, хвороб серця і нирок. Моцарела багата на калій, який допомагає збалансувати натрій в організмі і розслабити стінки кровоносних судин", - пояснює лікарка Яна Грін Хенд, засновниця Helping Hand Nutrition.

Також моцарела привносить у будь-яку страву солідну кількість білка і кальцію.

Чому може бути підвищений тиск

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), у 100 грамах моцарели з цільного молока міститься 486 міліграмів натрію. Для порівняння, у такій самій порції сиру фета міститься 1 140 міліграмів натрію.

На думку Американської асоціації серця, вживання великої кількості солі змушує кровоносні судини звужуватися, що, своєю чергою, змушує серце посилено качати кров. Підвищення артеріального тиску призводить до підвищеного ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити справжній сир від підробки ще у магазині: три ознаки

У дослідженні 2023 року, опублікованому в журналі JAMA, вчені дійшли висновку, що скорочення споживання натрію всього на тиждень може мати значний вплив на кров'яний тиск.

Як сир моцарела впливає на організм

За даними Healthline, з кожною унцією моцарели ви можете отримати 11% рекомендованої денної норми кальцію. Це дуже важливо, тому що кальцій - поживна речовина, яка може регулювати кров'яний тиск.

Збільшення кількості кальцію може чинити профілактичний вплив на майбутню гіпертонію у людей із нормальним артеріальним тиском.

При цьому Аманда Девіс, доктор фармацевтичних наук, доктор філософії, радить не перестаратися зі споживанням кальцію.

Сир - універсальний і смачний сам по собі або як частина салату чи бутерброда. Виставлення сирної тарілки або дошки з м'ясними виробами на вечірці – це найкраща закуска.

Але варто знати, які саме сири корисні для здоров'я, зокрема для серця. Кардіолог назвав єдиний вид сиру, який може бути корисним для здоров'я серця. Один із найкращих сирів, який можна додати до раціону, - моцарела.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніший вид сиру, який нормалізує тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі