середа, 11 вересня 2024 03:45

Як відрізнити справжній сир від підробки ще у магазині: три ознаки

Як відрізнити справжній сир від підробки ще у магазині: три ознаки
Сир чи підробка: як відрізнити справжній продукт біля прилавку Фото: pinterest

Вибір сиру в магазині може стати справжнім викликом, особливо коли на полицях поруч зі справжнім сиром з'являються сирні продукти. Вони можуть мати схожий вигляд, але суттєво відрізняються за складом і користю.

Gazeta.ua розповість, як навчитися розпізнавати підробку та обирати лише справжній сир.

Головні ознаки справжнього сиру

Досвідчені експерти розповіли, за якими ознаками можна відрізнити справжній сир.

Перш за все, треба подивитися на упаковку продукту. Для виробництва сиру використовуються тільки натуральні інгредієнти перероблення молока. Це можуть бути вершки, молочні жири.

У сирний продукт додають рослинний жир. Це має бути обов'язково зазначено на упаковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який сир вважають найкориснішим для серця: цей вид популярний серед українців

Другий важливий критерій виявлення імітації - натиснути на сир. Якщо вм'ятина після натискання зникне практично одразу, то продукт якісний. Але от якщо це відбуватиметься повільно - перед вами дешева імітація.

Якісний сир не може коштувати дешево, наприклад, менш як 400 гривень за кілограм.

Молочні продукти корисні та необхідні для організму. Але не всі молочні продукти можна їсти всім. Особливо тим, в кого є непереносимість лактози.

Серед молочних продуктів особливе місце посідають сири. Серед них є корисні та шкідливі. Виокремимо найнебезпечніший сир. Експерти не радять їсти плавлений сир. Або хоча б споживайте обмежено, у невеликій кількості. Саме плавлений сир містить дуже багато речовин, які негативно впливають на роботу серця.

Зараз ви читаєте новину «Як відрізнити справжній сир від підробки ще у магазині: три ознаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі