неділя, 09 червня 2024 19:50

Назвали чай, який містить нуль калорій

Назвали чай, який містить нуль калорій
Чай ройбуш майже не містить кофеїну Фото: pinterest

Одна чашка чаю ройбуш містить 0 калорій, що робить його гідним доповненням до багатьох добре збалансованих дієт.

Він містить велику кількість поживних речовин і відносно простий у приготуванні, але споживати ройбуш потрібно невеликими кількостями, пише health.

Чай ройбуш отриманий із ферментованого листя рослини Aspalathus linearis, яка походить із Південної Африки. До прикладу, вживання цього напою допомагає захистити організм від окисного стресу, а також контролює рівень глюкози в крові, підтримує здоров'я серця та приносить користь для печінки.

Чим ройбуш відрізняється від звичайного чаю

Вчені з'ясували, що чай ройбуш містить велику кількість флавонолу аспалатину, що корисно впливає на підтримку та здоров'я шкіри. Склад чаю може впливати на передракові клітини шкіри, тому він може допомогти запобігти раку.

Також на відміну від багатьох чаїв, чай ройбуш має надзвичайно низький вміст речовин, які перешкоджають засвоєнню поживних речовин організмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емоційні чи врівноважені: як визначити свої приховані риси характеру за допомогою чаю

Напій ідеально підходить для тих, хто має ризик дефіциту мінеральних речовин, наприклад для тих, хто дотримується веганської або вегетаріанської дієти.

Якщо порівнювати ройбуш з іншими чорними та зеленими чаями, то він майже не містить кофеїну. Відповідно, напій можна вживати у будь-який час доби, включаючи вечір. Його заспокійливі властивості можуть сприяти розслабленню та зменшенню стресу без типового нервування, пов'язаного зі споживанням кофеїну.

Також завдяки високому вмісту заліза чай ройбуш рекомендується вагітним жінкам і людям, які страждають на анемію.

М'ятний чай - найпопулярніший традиційний напій багатьох.

Його цінують за бадьорий смак та численні переваги для здоров'я.

Більша частина користі для здоров'я м'яти пов'язана з її рослинними сполуками і вмістом ефірних олій, включно з флавоноїдами, ментолом та терпенами. Цей унікальний розподіл поживних речовин надає цій рослині чимало доведених переваг.

Зараз ви читаєте новину «Назвали чай, який містить нуль калорій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі